Vedeževalka

20 marca, 2015

Vedeževalka je oseba, na katero se ponavadi obrnemo takrat, ko se nam porajajo določena vprašanja v zvezi z našo prihodnostjo. Zanimivo je to, da je izraz vedeževalka postal veliko bolj razširjen kot pa njegova moška različica, torej vedeževalec. To si razlagam zgolj na en način, in sicer ta, da je bilo vedeževanje že skozi zgodovino pretežno v domeni žensk. To seveda ne pomeni, da moških vedeževalcev ni bilo. Nasprotno, poznamo jih kar nekaj, na primer Nostradamusa. A ženska vedeževalka je bila vseeno veliko bolj pogosta.

Vedeževalka svoje delo opravlja na številne načine. Ker živimo v dobi interneta, je marsikatera vedeževalka šla v korak s časom in svoje usluge nudi kar preko lastne spletne strani. Tam ji lahko postavimo vprašanje, na katerega nam v določenem času tudi odgovori. Lahko pa z njo poklepetamo tudi v živo, in sicer preko spletne klepetalnice. Seveda vse te usluge ponavadi niso zastonj, četudi gre za dejavnost, ki se odvija na spletu.

Na drugi strani je vedeževalka, ki prerokuje preko telefonske linije. Tu gre za direkten stik, prav tako pa je tudi plačilo precej direktno. Med pogovorom nam telefonski števec precej hitro teče, saj je to vedeževanje precej drago. Vedeževalka preko telefona vedežuje, nemalokrat pa je na voljo tudi za povsem navaden klepet, če ga tisti na drugi strani linije potrebuje.

Vedeževalka v najbolj klasičnem pomenu pa je seveda tista, ki jo obiščemo v živo. Stik z njo je neposreden, stranki pa se resnično lahko povsem posveti. Takšna vedeževalka med svojimi strankami uživa še poseben ugled.

Dodaj odgovor